Bel of whatsapp ons!
+31 6 14719070
michel@b-outside.nl

Multisport Coaching.

Multisporten.

Duathlon of triathlon wordt met recht multisport genoemd. 2 of 3 disciplines als 1 activiteit. Dat vergt de juiste training en voorbereiding en is super om te doen. Het brengt uitdaging zowel op trainingsvlak, maar ook planning kan lastig zijn.

Multisporten kan je ook zien als het beoefenen van meerdere sporten, los van elkaar. Diverse disciplines, zoals mountainbiken, hardlopen, zwemmen, racefiets of trailrunnen verspreidt over jouw beschikbare tijd.

Wij kunnen je helpen met een goede planning, het verbeteren van je skills door personal training sessies of het maken van specifieke schema’s.

Eéntonigheid passé.

Wij geloven in coaching zoals we dat ook bijvoorbeeld bij hardloopcoaching of beweegcoaching doen. Echter focussen we bij multisport niet op 1 sport, maar op meerdere.

Focus op meer.

Je gaat je fitter voelen als je jouw belastbaarheid gaat verhogen. En dat kan op heel veel manieren. Verschillende disciplines zorgen ervoor dat je hele lichaam actief is op allerlei manieren. Je zal merken dat  je sterker wordt op veel vlakken omdat je je niet focused op 1 sport. 

De mentale fitheid zal zeker ook verhogen. Eentonigheid wordt voorkomen, wat ten goede komt aan de motivatie. Zeker een multisport zoals duathlon en triathlon zal je zowel fysiek als mentaal uitdagen en je sterker maken.

Ander bijkomend voordeel: wanneer je geblesserd bent aan bijvoorbeeld je achillespees is het nog steeds mogelijk om te fietsen of te zwemmen. Zo hou je je conditie en uithoudingsvermogen goed op pijl en bevorderden de alternatieve sporten zelfs het herstel van je blessure.

Meten is weten.

Wie serieus aan de gang wilt en zijn of haar conditie en sportplanning echt wilt monitoren doet er verstandig aan om met een hartslagmeter te gaan trainen. Dat is een hele goede manier om goed te zien of je te hard traint met de kans op blessures. Of dat je te licht traint, waardoor de trainingsprikkel wegblijft.

Daarbij is het zeker aan te raden om de data die je binnenkrijgt op je horloge, je fietscomputer of je vermogen meter te verzamelen in een training applicatie. Wij gebruiken om te coachen het programma Final Surge. Een heel uitgebreide applicatie die je echt met stappen tegelijk naar je doelen brengt.

TRAINEN MET EEN HARTSLAGMETER
TrainingPeaks ®

Het geheim voor multisport.

TrainingPeaks is een applicatie waarin jezelf of jouw coach een volledig trainingschema kan maken. In 1 oogopslag je weekindeling met de verschillende sporten, zodat de juiste balans inzichtelijk is en blijft.

TRAINING INTENSITEIT

Een dynamische weergave van jouw huidige en afgelopen training intensiteit en nog veel meer info.

Multisport

Een geplande workout vanuit de app, smartwatch of fietscomputer. Per sport kunnen specifieke workouts vooraf gemaakt worden. Uitgangspunt is dan ofwel hartslag, power of pace. 

COMMUNICATIE

Handige en snelle communicatie tussen jou en je coach via de chatfunctie. Uiteraard blijf jij je eigen baas over je agenda.

If you can not measure it, you can not improve it.
– Lord Kelvin

OEFENING DATABASE

Een volledige database vol met oefeningen, zoals foamrollen, core strability en TRX. 

Meer over TrainingPeaks

Traject samen.

Multisporten is dus heerlijk voor je lijf èn geest. De afwisseling houdt je scherp, het wordt zeker niet eentonig en je blijft je lichaam verrassen door de diverse trainingprikkels. Maar welke sporten gaan goed samen en wanneer is het beter om even een extra dag pauze te nemen? En hoe train je bijvoorbeeld het beste voor een duathlon of triathlon? 

Als multisportcoach kunnen wij je daarmee helpen en blijven motiveren. Laat je begeleiden met voor jou specifieke oefeningen, een persoonlijk naar jou aangepast (multisport)schema, een personal training sessie; met andere woorden: laten we samen een plan maken en wordt duurzaam fit zonder (teveel) vervelende blessures.

Coaching aanbod