Bel of whatsapp ons!
+31 6 14719070
michel@b-outside.nl

Hardloop Coaching.

Opbouwend.

Hardlopen is easy. Hardlopen is eenvoudig op te pakken. Hardlopen is één van de sleutels tot een gezond leven. Maar bouw het op. Geef je lichaam de kans om te wennen aan de hoge krachten die op je botten, pezen en spieren komen tijdens je heerlijke run. En hardloopcoaching kan je daarbij enorm helpen.

Zorg voor de basis.

Zorg voor een goede basis. Hardlopen kan ervoor zorgen dat je je energie kwijt kan, dat je je hoofd kan legen, dat je sterker, fitter en vitaler wordt. Als die basis goed is zorgt hardlopen er ook voor dat je kan genieten van het rennen, het buiten zijn en kan genieten van jouw moment. En die basis, daar kunnen we je mee helpen. Met hardloopcoaching.

You don’t have to go fast, you just have to go.

Stap in die mooie schoenen.

Je zou eerst bij de specialist binnen kunnen stappen om hem eens naar jouw looptechniek te laten kijken. Het is geen overbodige luxe om een analyse te laten doen om erachter te komen welk type en soort schoen het beste bij jouw techniek en voeten past. Blessures door verkeerd schoeisel is wel het laatste wat je wilt. Het betaald zich terug; gegarandeerd!

Focus op rennen.

Je wilt rennen. Geen ingewikkeld schema maken. Maar een persoonlijk schema is zo belangrijk en is nooit standaard. Het dient gebaseerd te zijn op jou als mens, op jouw leefritme en jouw eigen doelen. Wij geloven niet in schema’s die je snel kan downloaden van het internet. Voor sommigen zal het werken.

Maar wil je echt een goede basis opbouwen om daar lang profijt van te hebben dan is de investering in een persoonlijk hardloopschema dat dubbel en dwars waard. En vergeet de vrijheid niet die een eigen schema brengt in vergelijking met bijvoorbeeld een loopgroep.

Hoe de-motiverend is het wanneer je weer wilt beginnen en na een paar weken wederom pijn in de achillespees of in de rug ervaart? Vaak het gevolg van teveel doen, te weinig rust en te weinig variatie. Een persoonlijke benadering biedt hier wederom uitkomst.

1 op 1 coaching.

Hardlopen is laagdrempelig. Schoenen aan, wat makkelijk zittende kleding en je kan weg. Maar hoe zit het met de techniek, hoe pas je een schema toe, wat komt er nog meer bij kijken, zoals hardloop specifieke oefeningen en loopscholing? Volg je gewoon het schema of moet dat aangepast worden tijdens de jacht op je doel?

Wie serieus wil kunnen gaan genieten van het hardlopen doet er goed aan om een hardlooptrainer in de arm te nemen. Wij geloven in 1 op 1 coaching als je echt aan jezelf wilt werken. Daarom bij ons geen groepstraining of loopgroep. Hoe kunnen we doelen halen als je ook rekening moet houden met de doelen van de andere deelnemers? Close monitoring van je ontwikkelingen en waar nodig bijstellen. Wellicht een videoanalyse of oefeningen waar jij blij van wordt. Dus, verantwoord werken aan je loopconditie.

Meest vergeten training.

Het is belangrijk dat je herstel na de trainingen even goed is als de training zelf. Naarmate je steeds meer gaat trainen zal de tijd dat je moet herstellen ook toenemen. Afhankelijk van het soort training is er meer of minder hersteltijd nodig.

Actief herstel.

Trainen met uitsluitend je lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Met een minimum aan hulpmiddelen je oefeningen doen, waar je maar wilt. Met de juiste techniek is de kans op overbelasting en daarmee blessures minimaal. 

Van trainen worden we beter, maar niet als het lichaam niet goed hersteld. Dus, je hebt hard getraind en na je training geen tijd gehad om goed te eten. Je wordt de volgende dag wakker, voelt je moe, hebt spierpijn, je lijkt niet vooruit te branden. Kortom je bent niet goed hersteld. Wat moet je doen om je herstel te verbeteren (en wat juist niet)?

Herstel jij goed na elke training? Wat weet je van hersteltijden na bepaalde trainingen? Deze vragen zijn van belang voor jou om het juiste trainingseffect te bereiken en te optimaliseren!

Don’t Underestimate The Value Of Doing Nothing

– Winnie the Pooh –

Meten is weten.

Wie serieus aan de gang wilt met zijn of haar loopconditie doet er verstandig aan om met een hartslagmeter te gaan trainen. Dat is een hele goede manier om goed te zien of je te hard traint met de kans op blessures. Of dat je te licht traint, waardoor de trainingsprikkel wegblijft.

TRAINEN MET EEN HARTSLAGMETER
TrainingPeaks ®

Het geheim naar Succes.

TrainingPeaks is een applicatie waarin jezelf of jouw coach een volledig trainingschema kan maken. Zowel via de desktop als een zeer intiütieve mobiele app.

DOELEN STELLEN

Je kan heel gericht toewerken naar jouw eigen doel. On-the-go aanpassen en bijstellen.

WORKOUTS

Een geplande workout vanuit de app of zelfs vanuit je smartwatch.

TRAINING INTENSITEIT

Een dynamische weergave van jouw huidige en afgelopen training intensiteit en nog veel meer info.

If you can not measure it, you can not improve it.
– Lord Kelvin

OEFENING DATABASE

Een volledige database vol met oefeningen, zoals foamrollen, core strability en TRX.

Meer over TrainingPeaks

Traject samen.

Uiteindelijk is het gewoon gaan! Heerlijk in de buitenlucht, weer of geen weer. Geef jezelf even de tijd om in het ritme te komen en je zal merken dat je het heerlijk gaat vinden. Ervaar de kracht van een persoonlijk schema of persoonlijke hardloop coaching.

Als Hardlooptrainer kunnen wij je op weg helpen en blijven motiveren. Laat je begeleiden met hardloop specifieke oefeningen, een persoonlijk naar jou aangepast hardloopschema, een personal training sessie; met andere woorden: laten we samen een plan maken en wordt duurzaam fit met hardlopen zonder vervelende blessures.

Coaching aanbod