Bel of whatsapp ons!
+31 6 14719070
michel@b-outside.nl

Fit de BERGEN in.

Genieten van wat je het liefste doet.

Eindelijk, vakantie. de bergen in! Een mooie rondtour, een huttentocht, dagtourtjes, een expeditie, een topbeklimming of heerlijk wandelen op die smalle bergpaadjes. Genieten van de fysieke uitdaging. Maar ga goed voorbereidt op pad. Zorg dat je fit bent, zodat je ook echt kan genieten en niet jezelf maximaal tegenkomt.

Zorg dat je fit bent.

Hoe fitter je bent, hoe meer je kan genieten waar je voor gekomen bent. Uiteraard begint het met de basis. Een goede basis kan je op veel verschillende manieren bereiken. En wat een goede basis is hangt ook weer af van je doelen. Een huttentocht vergt waarschijnlijk een wat andere voorbereiding als een meerdaagse top-expeditie. En een trailrun week in de Alpen is ook een ander verhaal.

Maar hoe fit wil je eigenlijk zijn? Tuurlijk, als je flinke (dag)tochten gaat ondernemen zul je een groter uithoudingsvermogen willen hebben als wanneer je gewoon leuke tripjes maakt. Jouw fitheid is inherent aan je doel of activiteit. 

Uiteraard kunnen wij je helpen.

The mountains are calling and I must go.

Jouw voorbereiding.

Een tour plannen vergt voorbereiding. Naar welk terrein ga je, op welke manier, welke materialen en kleding heb je nodig, hoe zit het met de bereikbaarheid, wat als er iets mis gaat? Maar dus ook hoe fit wil je zijn als je aan je tour gaat beginnen? Maak jouw fitheid onderdeel van je voorbereiding en je zult merken dat de voorpret alleen maar groter is.

COÖRDINATIE EN BALANS

Het samen laten werken van de spieren is essentieel. Zeker in bergachtig terrein moet je lichaam vaak alle zeilen bijzetten om te corrigeren, grote stappen te maken, afdalen en anticiperen op de ondergrond. Het lijf moet samenwerken om dat zo efficiënt en makkelijk mogelijk te doen. Balans houden in bergachtig terrein is een must om te trainen. En dat kan ook hier in Nederland.

KRACHT

Kracht is 1 van de grote pijlers voor een stevig fundament. Krachtige benen zorgen voor makkelijkere voortbeweging, zeker heuvel op. Een stevige rug zorgt voor het sjouwen van een zware rugzak en getrainde kuiten zorgen voor stabiliteit en zekerheid. Kortom, het hele lichaam dient krachtig te zijn om makkelijk en veilig door het terrein te komen.

SOUPLESSE

Souplesse oftewel lenigheid. Het lichaam in staat stellen zo groot mogelijke bewegingsvrijheid te hebben. En wanneer de beweeguitslag voor jou zo groot mogelijk wordt (wat je lijf toelaat) maakt het voor jou weer makkelijker om wat grotere stappen te zetten op rotsachtig terrein. 

CONDITIE

Conditie is duidelijk. Tochten in de bergen zijn vaak lange dagen, wat een groot uithoudingsvermogen vraagt. Zowel fysiek als mentaal. Maar conditie is meer. Ook de andere items zijn onderdeel van je conditie. Fit de bergen in betekend dus je conditie op peil hebben.

SNELHEID

Snelheid gaat om hoe snel je loopt of rent. Maar snelheid draait ook om het reactievermogen van je spieren. Zet je een misstap? Dan werkt het element ‘snelheid’ samen met ‘coördinatie’ om die misstap op te vangen en een mogelijke blessure hopelijk te voorkomen. Wat je ook doet in de bergen: snelheid is essentieel.

BELASTBAARHEID

Lopen of rennen in de bergen vergt wat van je lijf. Het is belastend voor je spieren en gewrichten. Hoe beter alle items zijn ontwikkeld hoe hoger jouw belastbaarheid. En hoe hoger jouw belastbaarheid hoe meer je kan genieten van jouw tijd in de bergen.

Hoe kunnen we helpen.

Fit worden gaat soms niet vanzelf. Er zijn veel oefeningen te vinden die je thuis zou kunnen doen, maar hoe voorkom je dat je door een verkeerde techniek geblesseerd raakt? Of dat je te hard of juist niet hard genoeg traint voor jouw doel? Laat je bijstaan door een coach die met je meekijkt, die je kan voorzien van een schema specifiek voor jou en die kan fungeren als een stok achter de deur.

Nulmeting en puntjes op de i

Hoe fit ben je? En welke doelen heb je voor je volgende berg vakantie? En matcht dat met elkaar? Samen leggen we jouw fysieke gestel onder een vergrootglas en zetten we de puntjes op de i.

Duur: afhankelijk van doelen

Goed voorbereid de bergen in

Start je voorbereiding hier in Nederland met bijvoorbeeld trailrun scholing, techniek, tips en triks en wordt gelijk heerlijk fit om die mooie tocht in de bergen te gaan maken.

Duur: 8 weken

Sportcoach hier en UIAGM gids daar

Ga op pad in de Alpen met een Nederlandstalige UIAGM gids en start de voorbereiding hier in Nederland met een sportcoach. Intensiteit van de tour en de voorbereiding stemmen we samen af.

Duur: 8 weken + tour

Trailrun in NL en Skyrun in de Alpen

Bereidt je voor samen met een trailruncoach op het gebied van techniek, balans, tips en tricks op een fantastische skyrun in de Alpen onder begeleiding van een Nederlandstalige UIAGM berggids.

Duur: 12 weken + skyrun

Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? 

Meer info

Samenwerking met UIAGM gids Boris Textor

Ga je naar de Alpen overweeg dan zeker om je te laten begeleiden door een specialist. Wandelen, rennen en aktief zijn in de bergen is fantastisch, maar bedenk ook dat het uitzonderlijk terrein is waar je naar toe gaat. Daarom hebben wij een samenwerking met Boris Textor, UIAGM gids uit Nederland, woonachtig in de Alpen.

UIAGM geautoriseerd

Veilig en deskundig leidt hij jou door de bergen waar hij al vanaf zijn jeugd te vinden is. Met jarenlange ervaring als klimmer en skiër zorgt hij voor een ultieme bergervaring.

Te hoge berg.

Is trailrunnen in de bergen voor jou (nog) te hoog gegrepen? Ook Nederland heeft prachtige paadjes, mooie uitzichten en veel bosrijke gebieden waar je heerlijk kunt trailrunnen. Maar ook in Nederland kan het terrein uitdagend zijn. Veel oneffenheden, boomwortels, drops in de paden en vaak ook ver van bewoonde huizen. Maar trailrunnen is wel degelijk anders dan hardlopen op de weg. Er zijn grote verschillen. Hoe kan je nu het beste trainen om beter en comfortabeler te trailen? Laat je bijstaan door een trainer die met je meekijkt, die je kan voorzien van een trailrun specifiek schema en die kan fungeren als een stok achter de deur. 

Beweeg- en KrachtCoaching

Werk aan items zoals kracht, souplesse, coördinatie en menatle fitheid om zorgeloos te trailen in de bergen of hier in NL.

HardloopCoaching

Uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en souplesse verhogen jouw belastbaarheid voor die mooie trail- of skyrun.

OnlineCoaching

Werk met een persoonlijk schema op de tijden die jij zelf kiest aan alle items om jouw ulitieme trailrun hier in NL voor te bereiden.

Materiaal en voeding

Uitdagend terrein vraagt om goed materiaal. Maar ook om goede voeding zodat je bij lange tochten voldoende energie hebt om weer veilig ’thuis’ te komen. Gear Point, gevestigd in Amersfoort, is een plek waar je zeker even moet gaan kijken. Salomon, RAB, Nalgene, UF pro en Helikon-Tex zijn kwalitatief goede merken. SOS hydration en Smith & Bean performance meal geeft je die hard benodigde energie.

Ontdek Gear Point