Bel of whatsapp ons!
+31 6 14719070
michel@b-outside.nl

Trailrun Cursus.

Investeer in jezelf.

Hardlopen is gaaf! Trailrunnen ook. Het geeft een gevoel van vrijheid, fun en avontuur. Maar trailrunnen is anders. Anders in techniek, anders in terrein en anders in beleving. Anders ten opzichte van hardlopen op de weg. Je krijgt te maken met hoogteverschillen, oneffenheden in het terrein, los zand of juist rotsen, navigatie en wellicht wat planning.

Met een aantal tips & tricks kunnen we je zeker helpen om met een gerust hart over de trails te gaan rennen. Ook ideaal om je voor te bereiden op een leuk trailevent in NL of daarbuiten of wat denk je van een gave trailrunreis? Of wil je de stap maken van het weg-rennen naar meer rennen in de natuur? Trailrunnen is een goeie combinatie met jouw wegren hardloopschema. Je wordt er namelijk enorm sterk van en verhoogt je belastbaarheid.

Een mooi traject.

4 trainingen met ieder een eigen thema en daarvoor specifiek terrein. 4 trainingsmomenten die we samen plannen met voldoende tussentijd om het geleerde zelf te gaan oefenen en tijdens de volgende training te gebruiken en te finetunen. 1 op 1 of gezellig met een groepje van 2?

Tijdens dit traject krijg je toegang tot jouw persoonlijke online platform TrainingPeaks. Uiteraard komen daar de 4 trainingen in te staan, maar ook workouts die je thuis kan doen of op een mooie plek in de natuur. Denk aan workouts (veel met uitleg filmpjes) met kracht, balans, souplesse en coördinatie oefeningen. Ook zit daarin een chatfunctie verwerkt voor vragen, suggesties en wensen. En indien gewenst kunnen er ook tussentijdse trainingen in worden opgenomen ter inspiratie. Een mooie motivatie om zelf aan de slag te gaan met alle tips & tricks!

Kijk voor de kosten op de tarieven pagina.

Dag 1

De beginselen, klimmen en dalen

De eerste training en kennismaking. We spreken af op de parkeerplaats nabij de Soesterduinen. We beginnen de training met de beginselen van het trailrunnen. Waar moet je op letten? Wat zijn de ‘gevaren’? Wat zijn de juiste materialen en wat neem je mee en doe je aan?

Uiteraard gaan we rennen. Vandaag besteden we vooral aandacht aan het omgaan met de hoogteverschillen en het diverse soort terrein. Hoe ga je omhoog, wat is een zuinige loper, wat doe je met de natuurlijke obstakels en hoe ga je weer naar beneden. Klinkt makkelijk, maar vergis je niet. Dat maakt trailrunnen zo wezenlijk anders (en ook zo gaaf!)

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Soesterduinen

Dag 2

Toepassen van techniek en hulpmiddelen

De tweede training doen we in ander soort terrein in de omgeving van de Utrechtse heuvelrug. Uiteraard bespreken we eerst de wensen, aandachtspunten en hoe en wat je gedaan hebt de afgelopen periode sinds de eerste training. Daarna pakken we spullen erbij, zoals een trailvest en een paar stokken.

Vandaag een technische training. We gaan ons bezighouden met onze looptechniek. Voetplaatsing, balans, arminzet en controleren van de snelheid, vooral naar beneden. En Wat doen we in ons trailvest, hoe gaan we om met de stokken en welke voor- en nadelen komen daar bij kijken.  

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Utrechtse heuvelrug (Amerongse berg)

Dag 3

Specifieke trailrun oefeningen

De derde dag vindt plaats op en rondom de Kwintelooijen bij Rhenen. Dat trailrunnen anders is hebben we reeds 2 trainingen mogen ervaren. Ook dat het fijn is wanneer je over de nodige kracht en souplesse bezit. Als dat op orde is dan kan je meer genieten van je run en vooral van je omgeving. Ook wordt het dan mogelijk om meer kilometers te gaan maken, zodat je nog mooiere touren kan maken.

Dus de derde training besteden we aan specifieke trailrun oefeningen. Waar wordt je krachtig van? En hoe doe je die oefeningen, zowel thuis als lekker buiten? En kan je dat combineren met ook weer een heerlijke run met de nodige kilometers? jazeker en dat gaan we doen ook. 

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Kwintelooijen Rhenen

Dag 4

Navigeren en planning en wat er overblijft

De 4e en laatste training doen we op een nog nader te bepalen lokatie. In deze training komen veel aspecten samen en gaan we ons ook even buigen over navigeren en toerenplanning. Een mooie trail gaat vaak gepaard met een gedegen voorbereiding, zodat je weet wat je te wachten staat.

Volledig ’trailrun-ready’ gaan we de paden op en staan we hier en daar stil voor oefeningen, uitleg en skillsupdates. We volgen een eigen gemaakte route en raadplegen daarbij kaart en horloge. 

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | nntb

Bergtrails clinics

Wil je eerst weten of trailrunnen iets voor je is? Bergtrails, de specialist in trailrun reizen organiseert iedere maand trailrun clinics. 2 1/2 durende trailrun begeleidt door een IML gids en trailruntrainer, waarin ‘geproeft’ wordt aan de vele aspecten van het trailrunnen. Super leuk, leerzaam, lekker rennen met gelijkgestemden en wellicht de stap naar meer!

Meer info over Bergtrails en de clinics

Samenwerkingspartner met